Hozzávalók:
fél kg csirke vagy pulyka máj
1 fej lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
zsír vagy olaj
kb. fél dl konyak
1 zsemle
kevés tej
só
bors
áfonyalekvár
Előkészületek:
Megtisztítjuk, megmossuk a májat, majd lecsöpögtetjük róla a vizet, és feldaraboljuk. Nem kell apróra, maradhatnak nyugodtan nagyobb, rusztikus darabok. Felkarikázzuk a lila hagymát.
Következő lépésként egy pár kanál zsíron vagy olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, majd hozzáadjuk a májat. Pár perc sütés után meglocsoljuk egy kis konyakkal. Sózzuk és borsozzuk. Készre sütjük. Hagyjuk hűlni egy kicsit, majd átrakjuk egy olyan edénybe, amiben turmixolni tudjuk. Közben a zsemlét beáztatjuk egy kevés tejbe, és ha megszívta magát, kinyomkodjuk és a májhoz adjuk. Pár kanál áfonyalekvárt adunk még hozzá, és botmixerrel összeturmixoljuk.
Utólag még ízesíthetjük, illetve még lekvárral lazíthatjuk az állagát.
Pirítóssal és salátával tálaljuk.
Szeretettel: Timi